För att både hund och människor ska trivas tillsammans krävs att hunden har en bra vardagslydnad. Med olika aktiviteter förebygger du också att hunden hittar på egna hyss. För det är inte bara du som ska trivas med din hund, även omgivningen påverkas av en ouppfostrad hund.


Det är roligt att ha hund, men de flesta hundägare går igenom perioder då det är mindre roligt. Hunden kanske biter på allt, den lyssnar inte eller den bara skäller. Det är inte alltid så lätt som hundägare att veta vad man ska göra i de lägena och alla i ens omgivning har alltid mängder av ”goda råd”.

Det bästa du bör göra är att ta hjälp av en professionell hundinstruktör eller hundpsykolog, en person som har utbildning och erfarenhet av olika hundar och deras grundläggande beteenden.

En pudelvalp försöker få igång en Cavalliervalp

Att gå på hundkurs är dessutom roligt även för dig som hundägare, det finns mycket nytt att lära sig även om du har haft hund tidigare. Dessutom träffar du andra trevliga hundägare där ni redan har ett gemensamt intresse- hunden!

Glanna har tidigare haft kurser i vardagslydnad och olika aktiveringsformer. Numera anlitas Elisabeth som privattränare.

Du hittar mängder av nyttiga och lättförståeliga faktaartiklar om hundar och katter på vår site www.glanna.se.